magiel cafe

„tu jemy rzeczy elementarne, bardzo dobrej jakości”
ul. Stępińska 2, Warszawa • tel. 22 841 00 16

AKTUALNOŚCI      MENU I WINO      MOJE BISTRO      GOŚCIE O NAS      PODPOWIADAM      KATERING


UWAGA: obecnie restauracja jest nieczynna – reorganizacja.
Change of concept – the restaurant is closed now

Polish Plate Stępińska
Monika Kucia, Ryan Broomley, Dawid Nestoruk

Inkubator Kulinarny POP-UP (więcej @polishpl8)
Przymierzasz się do zainwestowania w branży gastronomicznej, ale nie masz pewności, chcesz sprawdzić swój pomysł bez inwestycji – Inkubator Kulinarny Polish PL8 jest rozwiązaniem dla ciebie – skontaktuj się z nami.

Kontakt: Dawid Nestoruk, cfo@cfo.pl, tel. 501 528 502

Konsulting gastronomiczny
jesteś gotowy do skoku na głęboką wodę, albo już skoczyłeś, potrzebujesz wsparcia merytorycznego, coś trzeba poprawić, bo niby wszystko jest poukładane, ale pieniędzy nie ma tyle co w założeniach. Restauracja to business – dobrze prowadzony generuje zyski, które są nagrodą za zaangażowanie i pasję. Porozmawiajmy:

  • marketing (media społecznościowe, google, blogi, mailing, trendy i mody)
  • surowce: źródła najlepszych surowców, receptury, smaki i aromaty, foodpairing profesjonalnie w Twojej restauracji
  • profesjonalna analiza finansowa: menu engineering,  food cost, beverage cost, efektywność finansowa kuchni i baru, rotacja zapasów, efektywność wynagrodzeń, optymalizacja zużycia wody, gazu, energii elektrycznej, czynsz optymalny, optimum Pareto, macież BCG, analiza CVP, NPV, marża kontrybucji (contribution margin) czy marża, koszt marginalny
  • wynająć, kupić czy wziąć w lesing,  może na kredyt (zmywarkę, piec konwekcyjno-parowy, samochód)
  • nowe czy używane
  • jak znaleźć i zatrudnić pracowników – umowa zlecenie, umowa o pracę, leasing a może na czarno, a jak z obcokrajowcami spoza UE?
  • Szef Kuchni – jak znaleźć, wybrać, przywiązać
  • Manager czyli kto?
  • Sommelier – dla kogo?
  • wybór optymalnego systemu sprzedażowego skomplikowny POS czy kasa fiskalna, a może inne rozwiązanie
  • ocena jakości pracy lokalu – audyt zewnętrzny, Mystery Shopper, Tajemniczy Klient
  • konsulting jest drogi – czy stać mnie na profesjonalny konsulting? a bankructwo? co kosztuje więcej?

Kontakt: Dawid Nestoruk, cfo@cfo.pl, tel. 501 528 502

Wkrótce więcej informacji …. More info soon ….


WKRÓTCE

Głosowałeś – wygrałeś

W ubiegłym roku, zgłosiłem do Budżetu Partycypacyjnego 2017 m.st. Warszawy projekt rewitalizacji przestrzeni publicznej pod nazwą Plac Stępiński. Dzięki głosom sąsiadów, gości i sympatyków, którzy docenili pomysł i uwierzyli w możliwość zmiany projekt zwyciężył w głosowaniu.

Realizacja projektu już w tym roku – 3-4 kwartał. Obecnie trwają prace przygotwawcze do wyłonienia projektanta i wykonawcy inwestycji.

Dziękuję za Wasze głosy. Trzymajcie kciuki za realizację.


LUNCH z DOSTAWĄ

Nie masz czasu wyjść na lunch – postaraj się – to wyjdzie na zdrowie. Czasem, rzeczywiście jest to trudne. Wtedy zadzwoń i zamów dostawę z Magiel Cafe. Czas realizacji ok 30 minut. Cena 6 zł. Oferta wyłącznie na dania z menu lunchowego od poniedziałku do piątku w godzinach 12:30 – 15:30.


OFERTA dla PRZEWODNIKÓW

Jesteś przewodnikiem w Warszawie i zapraszasz swoich gości na spacery pod pomnik Fryderyka Chopina i do Łazienek? Stąd masz zaledwie 10 minut spaceru do naszej restauracji. Po wcześniejszej rezerwacji możemy przyjąć grupy do ok 20 osób.


Nowe wina z Hiszpanii od EL Catador

zapraszam na ciekawe nowe wina z Hiszpanii. Prawdziwe perełki, inspirujące do świetnej zabawy. Świetna relacja cena/jakość. Czerwone AILALA Souson 2014 z Ribeiro – oczarowuje bukietem zapachów i głębią smaku, białe ANGOSTO z Valencii to niezwykle udany, rozrywkowy blend Sauvignon i Chardonnay oraz „last but not least” wiosenne Verdejo. A jest ich więcej. Zapraszamy. Dobrej zabawy.

Świetne wina na co dzień i od święta

Tylko sprawdzone wina naturalne i ekologiczne w CAVE Philippa de Givenchy na Wilczej 28 lub od Kamili i Maximiliano z Mojej Italii


BYŁO, MINĘŁO

Po wakacjach

Po wakacjach pozostało już wspomnienie i atrakcyjny brąz … Zapraszmay na menu późnego lata.

Dziękujemy za wspólne Walentynki niedziela, 14 lutego

Proponuję zabawić się następująco:

Najpierw aperitif:
ostrygi (3 szt 21 zł) oraz bąbelki: Cremant de Bourgogne, Tripoz (świetne do ostryg) lub Prosecco Stramaret Valdobiaddene lub ZE Bulle, Gourdon – zabawny aperitif w typie Kir Royal.

Chwilę później zapraszamy do bufetu (65 zł), a do niego można dobrać przygotowane na zamówienie: przegrzebki, polędwicę z dorsza, przepiórkę lub gęsie foie gras

Wszystko już od godz. 15:00, kolejna zmiana o 17:00 i o 19:30

Mikołajki, 6 grudnia, niedziela
zrób sobie lub bliskim prezent i spędź dobrze czas w Magiel Bistro Cafe z naszymi nowymi smakami. Daj się uraczyć świetnym rzemieślniczym cydrem polskim lub dobrym winem.

Andrzejki, 30 listopada, poniedziałek
Jak co roku wypadają 30 listopada. Tym razem to poniedziałek. Zacznij już w piątek. Zarezerwuj stolik i skorzystaj z naszej oferty polskich tapas – miniatur* inspirowanych jabłkiem i cydrów.*ceny już od 8 zł

Thanksgiving, Thursday, November 26
What would you like to celebrate your Thanksgiving with? Turkey roast, butternut squash pie, cranberry, Brussels sprouts, mashed potatoes, anything else. Call us pls and let us cook for you. Come and celebrate with us in Magiel Bistro Cafe or pick and take-away.

DEGUSTACJA – wina naturalne z Kampanii, piątek 6 listopada wydarzenie na facebook
Spotkanie z prekursorami wina naturalnych Zapraszamy na degustację wyjątkowych win z Kampanii. Degustację poprowadzą – Claudio, Angelo, Luigi – trzej charyzmatyczni winiarze z położonej na południu Włoch Kampanii. W ich małych winnicach-ogrodach (od 2,5 do 7 hektarów), powstają niewielkie ilości butelek, będące wyrazem pasji i tradycji, odważnej interpretacji winnic i endemicznych szczepów (Aglianico, Greco di Tufo i Fiano di Avellino). Il Cancelliere, Cantine dell’Angelo i Cantina del Barone postawili na naturalną winifikację (m.in. spontaniczna fermentacja, wina niefiltrowane, bez dodatku jakikolwiek ulepszaczy smaku czy konserwantów), zrewolucjonizowali spojrzenie na wina z południa Włoch i a ich wina podbiły podniebienia koneserów na całym świecie!
PROGRAM WIECZORU: 18.30 aperitif 19:00 degustacja komentowana – wina i przekąski 20:30 część „nieoficjalna”, rozmowy z winiarzami, zakup win w promocyjnych cenach
KOSZT UDZIAŁU: 65zł lub 50zł przy zakupie 4 (lub więcej) butelek wina; płatność gotówka lub przelew REZERWACJE: kontakt@magielcafe.pl Liczba miejsc ograniczona. Rezerwacja przez wpłatę pełnej kwoty 65 zł na rachunek bankowy, który podamy w odpowiedzi na zapytanie o rezerwację.

CYDRY – w piątek wieczorem na budowie – degustacja, piątek 30 października, godz. 19:00
Spośród kilkudziesięciu cydrów polskich, francuskich, hiszpańskich, baskijskich i brytyjskich, wybrałem kilka na bardzo nieformalną degustację w maglu.
Nieformalaną bo trochę tu zmieniam, bałaganię, koryguję, burzę, wyrzucam i wstawiam.
Będzie można usiąść, ale również postać, wypić kilka cydrów i połknąć kilka kęsów przekąsek (ryby, mięsa, wędliny, podroby, sery, quiche). Ostateczne menu zależy od frekwencji – im więcej chętnych tym ciekawiej.
KOSZT: 65 zł PŁATNOŚĆ: gotówka na miejscu lub przelew przed wydarzeniem
REZERWACJE: do 28.10 przez fejsbuk lub na kontakt@magielcafe.pl
Zapraszam.

SERY OWCZE – wtorek 27 października, godz. 17-19
Mam dla Ciebie wyjątkowe sery owcze – podpuszczkowe, świeże, ekologiczne. Smak naturalny lub z dodatkami na powierzchni: figa, orzechy, popiół, papryka, mak, zioła prowansalskie oraz mój ulubiony z powierzchniową pleśnią (typu camembert). Ceny 8,50 zł za 100 g. Jeden ser waży przeciętnie 250 g. Można je kupić w Magiel Cafe po południu 17:00 – 18:00 lub umówić się na odbiór przez facebook lub tel. 22 841 00 16.

Aktualne informacje o magiel cafe tylko na naszej stronie www
Zauważyłem, że jest w internecie sporo serwisów podających nieaktualne informacje nt. m.in. działalności mojego bistro. Dlatego proszę traktować info z internetu ze stosowną dozą ostrożności i szukać faktów wyłącznie u nas.